Lillehammer Mikrobryggeri

Mandag 26. desember kl.21.00

They don’t make them like that anymore”
Når du har vært rundt på denne jorda en stund, så slår denne tanken deg innimellom. Den kan komme når du ser en fin gammel bil, ett musikk-instrument, en ekte "old school"-personlighet som blir intervjuet på TV. Og hvis du liker blues kommer denne tanken definitivt oftere med årene. Våre helter går bort, og mange av de unge musikerne som prøver å ta opp denne arven lyder som læregutter i lang tid før de kan stå fram som fullverdige bluesmusikere.
Men her har vi en fyr som overrasker deg så snart du hører lyden fra hans gitar, stemmen hans og måten han behandler bluestradisjonen på. Rått og direkte, vel ikke "for rå" men akkurat nok til at han høres ut som seg selv. En direkte tilnærming, med en spesiell "bite" som vi forbinder med noen av de store bluesmusikerne.
Hvor finner han det? Kanskje i de dype skoger i Värmland, et tynt befolket område i Sverige, nær den norske grensen. Men mest av alt fra hans lange kjærlighetsforhold til bluesen med helter som Albert Collins, Albert og Freddie King, Luther Allison og andre store representanter for moderne elektrisk blues med en vri av funk.
En ting han har til felles med disse musikerne er at han aldri spiller et sett med bare "shuffles", men varierer i tempo og rytmer. Ikke bare er han et naturtalent på gitar, hans uttrykksfulle og direkte stemme og hans kreative låtskriving bidrar også til lydbildet; rått og modent samtidig.
Bandet T-Bear & The Dukes of Rhythm ble startet av Torbjörn Solberg i hjembyen Arvika i Sverige i 2004, og de har gitt ut 4 CD-er med deres tidligere besetning, inkludert en blåserrekke: "Let The Sweet Talk Flow" og "Broadway Twist". De ga ut CDen "Icemachine" i 2013, og jobber nå med en ny CD som kanskje kommer i 2016.

For konserten i Romjula erstattes Emil Wachenfeldt (piano/orgel) med Paul Wagnberg.
 
Paul Wagnberg (f. 1961 i Norrköping, Sverige), også kalt ”Palle Groove”,
flyttet fra Sverige til Norge i 1985, og har vært heltidsmusiker siden 1987.
Palle er mest kjent som organist, bassist, sanger og komponist i souljazz-gruppa The Real Thing som har gitt ut 9 plater og turnért i Skandinavia og Europa i 22 år.

Spellemannsnominert utgivelse ”The Real Thing in New York” m/Lew Soloff som er produsert av tidligere Blood Sweat and Tears-gitarist Georg ”Jojje” Wadenius.
Året etter kom ”A Perfect Match” med Bohuslän Big Band, produsert av den Los Angeles-baserte arrangøren Tom Kubis. Senere gjorde de plata ”Deluxe” med Even Kruse Skaterud og Kringkastingsorkesteret.
Palle er også blitt brukt som studiomusiker på utallige plater i mange forskjellige stilarter, og spilt live på flere plater med bl.a J.T. Lauritsen & Buckshot Hunters, og Stina Stenerud band.

Bandets besetning i Romjula 2019 er:
Torbjørn Solberg "T-BEAR" - gitar/vokal
Henrik Berg - trommer
Fredrik Kaudern - bass
Paul Wagnberg – organist/B3

Forhåndsbestilling:
post@lillehammermikrobryggeri.no/ 95019108

Hva skjer

les mer

Mandag 26. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2019 2. juledag - T-Bear and The Dukes og Palle Wagnberg

Tirsdag 27. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2019 3. juledag - Joakim Tinderholt & his band
Inngang kr. 250

Lørdag 11. januar kl. 15.00

Dr. Bekken trio på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 25. januar kl. 1500

Geir Milkman Bertheussen & Blues Machine på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 9. februar kl. 15.00

Kurt Slevigen Band feat. Arne Fjeld Rasmussen på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 22. februar kl. 15.00

Tiger City Jukes på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 07. mars kl. 15.00

Jolly Jumper and Big Moe & The Jimbo Jambo Band på Eftasbluesen
Inngang kr. 250