Lillehammer Mikrobryggeri

Tanta til Josefine - Veronica Akselsen

Veronica Akselsen, akkompagnert av gitaristen Karl Fritjof Johansen ga publikum en stor opplevelse. Veronica Akselsen formidler sin kultur og sin sangtradisjon på en inderlig, overbevisende måte. Innholdet i de episke sangene vedrører fundamentale menneskelige erfaringer og de sosiale omgivelser menneskene befinner seg i. Dette er kjernen i Veronica Akselsens kunstneriske prosjekt. Hun forteller, hun deler sine erfaringer, hun synger ut fortellingene og river publikum med i sterke tolkninger. Slik utøver hun sin kultur på samme tid om hun inkluderer publikum i den. Meg minner stemmen hennes om portugisisk fado og spansk flamenko og blir et perfekt redskap i formidlingen av hennes tradisjonsrepertoar. Dette er Veronica Akselsens egenart.

Tenkte jeg at grandprixlåten var et sidespor da jeg satt i salen og hørte henne? Tenkte jeg at stemmen hennes ikke helt kom til sin rett der – i forhold til tekst – i forhold til melodi? Jeg har i alle fall tenkt etterpå at Veronica Akselsen har et kunstprosjekt jeg skulle ønske at hun fikk anledning til å utvikle videre. Sangarven er der, stemmekvalitet, musikalitet, temperament og evne til å løfte den ut har hun – det kan vi underskrive på som hørte henne den 12. mars på Tanta til Josefine i Lillehammer: Veronica Akselsen viste oss en flik av tatersangskatten og vi vil gjerne høre mye mer! Det ble en visekonsert  som folk ennå snakker om.

Torunn Eriksen 17.04.09

Bilder fra arrangementet 12. mars 2009

Klikk på et av bildene nedenfor for å starte bildefremviseren. Deretter kan du bla deg fremover eller bakover gjennom bildene ved klikke på henholdsvis høyre eller venstre side av bildet som vises.


Hva skjer

les mer

Mandag 26. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2019 2. juledag - T-Bear and The Dukes og Palle Wagnberg

Tirsdag 27. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2019 3. juledag - Joakim Tinderholt & his band
Inngang kr. 250

Lørdag 11. januar kl. 15.00

Dr. Bekken trio på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 25. januar kl. 1500

Geir Milkman Bertheussen & Blues Machine på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 9. februar kl. 15.00

Kurt Slevigen Band feat. Arne Fjeld Rasmussen på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 22. februar kl. 15.00

Tiger City Jukes på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 07. mars kl. 15.00

Jolly Jumper and Big Moe & The Jimbo Jambo Band på Eftasbluesen
Inngang kr. 250