Lillehammer Mikrobryggeri

Røsbaks aften - Per Arne Glorvigen og Kjartan Fløgstad

Røsbaks aften nr 26.
 
På denne sagnomsuste Røsbaks aften var verten Røsbak nesten ikke til stede, han måtte kaste inn handkleet etter hardt arbeidspress i lange tider. Men da tok vår allestedsnærværende Morten Allstar over - og han rapporterer i følgende ordelag, fra en kveld den store Allstar må ha vært litt krank:  "Jeg  sitter med skjelvende hender og svetteperler i panna som renner nedover kjakan så hæsjen min ser ut som  Øvstdalsfossen en sen høstkveld. Slik sitter je å lytter: hva slags lyd kommer ut gjennom de store blå.  Men noe av innholdet får je med meg.
    Kvelden startet med nydelige viser av og med Øyvind Sund på et meget høyt nivå. Deretter pratet Kjartan Fløgstad om sin tid som sjømann og sitt opphold i Mellom-Amerika med stor innlevelse, delvis tonefulgt av Per Arne Glorvigen, som også leverte tangoer av en kvalitet som gjorde at Bjørnson bød opp Sigrid Undseth til dans, men som bildene viser er hun nok vanskeligere enn som så.
Første akt ble  avsluttet med Glorvigens geografitur gjennom Norge og deretter videre ut  i universet slik at publikum satt måpende og nesten glemte pubens godsaker. En fantastisk kveld nok en gang."
    Så langt Morten Allstar. På slutten av kvelden dukket verten Røsbak opp i rødt skjerf og lyttet først til mestrene Fløgstad og Glorvigen, for så å trampe fram på scenen og lese noen aldeles skrullete dikt på høg speed, akkompagnert og fulgt av maestro Glorvigen hele vegen! Publikum satt som klomsa, og det var stuvende fullt - enda en gang! Salud Salud Salud - som de sier i de i strøkene der Fløgstad og Glorvigen henter inspirasjon fra, som er mye lenger borte enn Edmund Bakkens andalusiske sletter.
 
Morten Allstar/OR primo november 2009

Bilder fra arrangementet 22. oktober 2009

Klikk på et av bildene nedenfor for å starte bildefremviseren. Deretter kan du bla deg fremover eller bakover gjennom bildene ved klikke på henholdsvis høyre eller venstre side av bildet som vises.støtter Røsbaks Aften

Hva skjer

les mer

Lørdag 30. oktober kl. 15:00

The Bills med band på Eftasbluesen
Inngang kr. 300

Fredag 05. november kl. 20.00

Konsert med Johanna Demker & Erik Harstad med band
Inngang kr. 300

Lørdag 13. november kl. 15.00

Eric Slim Zahl med band på Eftasbluesen
Inngang kr. 300

Onsdag 27. oktober kl. 19:00

Foredrag om Mesnaelva
Inngang 200.-

Lørdag 18. desember kl. 19.00

Mikrobryggeriets venner julebord og konsert

Søndag 26. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2021 2. juledag - Joakim Tinderholt & his band
Inngang kr. 300

Mandag 27. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2021 3. juledag - No Direction Home
Inngang kr. 200,00