Lillehammer Mikrobryggeri

Om øl

Øl, alkoholholdig drikk gjæret på korn, fantes allerede i Babylonia for 6000 år siden. Øl var en rettighet for alle, og den som tok betalt for denne drikken, fikk streng straff, som regel drukning. Senere fulgte drikken med menneskene vestover. I Egypt var brygging av øl stor industri for 4 000 år siden. Under farao Ramses fikk tempelherrene - sjefene for pyramidene - opp til 10 000 hektoliter øl hvert år som delvis betaling. Ølet ble delt ut til alle som arbeidet under dem.
På 1100- tallet fikk vi landskapslovene, den mest kjente, Gulatingsloven, ga blant annet påbud om å brygge øl til jul og andre høytider.

Humle ble første gang brukt som tilsetning i øl av tsjekkiske munker på 800-tallet, og det vi i dag kjenner som pils, ble født der - i byen Plzen i 1842. Øl brygget før den tid, var ganske annerledes enn det vi er vant til i våre dager.

Norges første bryggeri ble anlagt i Kristiania i 1812 (Youngs, senere Schous bryggeri). Lillehammer fikk bryggeri allerede i 1852.
I 2006 gjenoppstod altså produksjonen i vår egen by, i form av et kvalitetsbevisst mikrobryggeri. Utstyret er topp moderne, råvarene de aller beste og gode gamle tradisjoner ivaretatt.

Hva skjer

les mer

Mandag 26. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2019 2. juledag - T-Bear and The Dukes og Palle Wagnberg

Tirsdag 27. desember kl.21.00

Romjulsbluesen 2019 3. juledag - Joakim Tinderholt & his band
Inngang kr. 250

Lørdag 11. januar kl. 15.00

Dr. Bekken trio på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 25. januar kl. 1500

Geir Milkman Bertheussen & Blues Machine på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 9. februar kl. 15.00

Kurt Slevigen Band feat. Arne Fjeld Rasmussen på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 22. februar kl. 15.00

Tiger City Jukes på Eftasbluesen
Inngang kr. 250

Lørdag 07. mars kl. 15.00

Jolly Jumper and Big Moe & The Jimbo Jambo Band på Eftasbluesen
Inngang kr. 250